Tarifler

Enginar Salatası


Malzemeler

2 adet enginar
8 9 yaprak roka
4 domates
1 yemek kaşığı Berrak Sızma Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı taze limon suyu
Dilediğiniz kadar parmesan peyniri

Nasıl Yapılır?

Enginarların sap kısımlarını keskin bir bıçakla kesip çürük ya da sert dış yapraklarını koparıp, 15 dakika haşlayın. Haşladığınız enginarları tencereden çıkarıp, küp şeklinde doğrayın. Rokaları ikiye bölün. Domatesleri enine doğru kesin. Hepsini servis tabağına alıp, üzerine Berrak Sızma Zeytinyağı, nar ekşisi ve taze limon suyu ekleyip karıştırın. Servis tabağına aktarıp en son rendelenmiş parmesan peynirini ilave edin. Afiyet olsun. :)

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.