Tarifler

Kırmızı Biberli Kalpler


Malzemeler
1/2 bardak galeta unu veya (tuzlu bisküvi karışımı)
2 Çay kaşığı kurutulmuş kekik yaprakları
1/3 Bardak su
¼ bardak sarımsak ve sürülebilir otlu peynir (200g)
¼ bardak ince kıyılmış Berrak Közlenmiş Biber
2 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
 

 

Nasıl Yapılır?
Orta büyüklükteki bir kapta galeta unu, kekik ve su kıvama gelene kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 3mm kalınlığında 35x25 cm dikdörtgen şekilde açın.
Küçük kasede peynir ve biberi karıştırın. Karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın. Hamurun uzun kenarlarını ortaya doğru dikkatlice yuvarlayın. Parşömen kâğıdıyla kaplı tepsiye yerleştirin. Sertleşene kadar 10-15 dondurun.
Bu arada 200 derecede fırını ısıtın. Büyük bir tepsiye pişirme spreyi sıkın.
Hamurları kesme tahtasına alarak 1,5 cm dilimlerde kesin. Kenarlarını keserek sprey sıkılmış tepsiye yerleştirin. Hafifçe uçlarını kalp şeklinde tutturun. Kalplerin üzerine fırçayla tereyağ sürün.
7-9 dakika veya altın rengine gelene kadar kadar pişirin. Servisten önce 10 dakika soğumaya bırakın.

Afiyet olsun. :)
 

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.