Tarifler

Kıymalı Enginar Dolması


Malzemeler
2 enginar
1 çay bardağı pirinç
150 gram kıyma
1 adet domates
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı Berrak Sızma Zeytinyağı
Karabiber
Pulbiber
Deniz tuzu

Nasıl Yapılır?

Enginarların sap kısımlarını keserek hazırlanır. Daha sonra bolca suda yaprak araları dikkatlice yıkanıp içleri doldurulmak üzere bir kenarda bekletilir.

İç malzeme için soğan ve domates ince doğranır. Sarımsaklar rendelenir. Yıkanan pirince tüm malzemeler eklenip karıştırılır.

Enginar yapraklarının arası alt yapraklarlardan başlanarak doldurulur. Benim aldığım enginarlar biraz büyük olduğu için dolma içi birazcık az geldi ama idare etti. Enginarları sığdırabileceğiniz genişce bir tencereye enginarlar konulur. Üzerine biraz Berrak Sızma Zeytinyağı gezdirilir. Yarısına gelene kadar kaynar su konulur. Tuz ilave edilir. Önce açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.

Afiyet olsun. :)

 

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.