Tarifler

Siyah Pirinç Pilavı ve Kuru Fasulye Tarifi


Siyah Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik)

• 1 Bardak Pirinç
• 2 Yemek Kaşığı Sıvı ya da Tereyağ
• 3 Su bardağı Sıcak Su
• Tuz

 

 

 

Nasıl Yapılır?

Bir su bardağı siyah pirinci 1 saat sıcak suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kez daha yıkayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağında, orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra, 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Yeterince tuz ekleyip 8 dakika harlı ateşte pişirin. Sadece bir kere karıştırın ve altını kısın. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir kere daha karıştırın. Üzerine kağıt havlu ya da bez örtün. Yaklaşık 20 dakika demleyin. Sıcak olarak servis edin. Yok böyle aroma, yok böyle lezzet :)

 

Kuru Fasulye Tarifi 

Malzemeler

• 1 su bardağı kuru fasulye
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4 su bardağı su
• 1 adet soğan
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• ½ kaşık yemeklik domates sosu
• ½ kaşık biber salçası
• Tuz
• Karabiber
• Kimyon

Nasıl Yapılır?

Bir su bardağı kuru fasulyeyi 2 saat sıcak suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra bir kez daha yıkayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağında kavurduğunuz soğana yemeklik domates sosunu ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kuru fasulyeleri de ilave edin ve orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika daha kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra, 4 su bardağı su ekleyin. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. O sırada doğradığınız havuç ve patatesi de yemeğe ilave edin. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin (göz kararınca:) ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Yemek yapanlar iyi bilir; kısık ateşte pişen yemeğin lezzeti, içindeki malzemelere ait aromaların bir birine telaşsızca karışmasından gelir.
Afiyet olsun :)

Aşçı Notu:

Yemek yapmak, benim için dünyanın en keyifli ve kolay şeyi.
Terapi gibi…
Çok da zaman almıyor.
Belki sevdiğim içindir kim bilir!
Kış yemeklerim vardır benim, çocukluğumdan kalan.
Dünyanın neresine gidersem gitsem, kokuları beni takip eden.
Kuru fasulye, pirinç pilavı ve turşu…
Ama sanmayın ki, şahane bir aşçıyım ya da tariflere sadık biri.
Rutini sevmediğimden belki, belki de “bundan daha iyisi nasıl olur?” merakı…
Hangisi olduğunu bilmiyorum, ama aşçı tarafımla ilgili bilmeniz gereken şey, bir yediğiniz yemeği ikinci kez yiyemeyeceğiniz gerçeği.
Bu bilgi, bugün vereceğim tarif için de geçerli.
Kuru Fasulye, Pirinç Pilavı ve yanında illa ki turşu.
Fasulye, bildiğimiz beyaz fasulye ama pirinç biraz siyah olabilir.
O nedenle bilmeyenleriniz için siyah pirinç pilavının ve bence çok lezzetli olan kuru fasulyemin tarifini sizlerle paylaşacağım.
Aslında göz kararıdır bende her şey,
Anneannemden öğrendiklerim kadar...
Henüz turşu kuramadığımdan, turşu tarifine girmeyeceğim.
Ama, ‘ben kursam ancak bu kadar lezzetli olurdu’ diyeceğim Berrak Turşuları’nı önereceğim size…
 

Güzel tariflerini bizimle paylaştığı için Birgül Taşdemir'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.