Yararlı Bilgiler

Yazın Turşu Yenir Mi?

Kış bitince, turşu yenmez sanmayın. Aslında bizi, yazın sıcağından ve mikroplardan koruyacak en iyi şeylerden biri de sirkedir. Kış aylarında mikropların neden olduğu hastalıklarla baş etmek için kullandığımız sirke, yazın da güneş çarpmaları için önemli bir yardımcınız olacaktır.

Şalgam suyu, turşu suyu, turşu tüketmek, meyve suyu ya da soğuk suya eklenen birkaç damla elma sirkesi ile bal; vücudun kaybetmiş olduğu minerallerin ve elektrolitlerin geri kazanılmasını sağlamaktadır. Çünkü güneş çarpması nedeniyle terleme durumu yaşandığında vücut, potasyum ve magnezyum kaybetmektedir. 

Havanın sıcak olduğu yaz aylarında sıkça karşılaşılan ishal vakalarında da aynı yöntemleri uygulamak sağlığınız için fayda sağlayabilir. Sıcak havalarda çevremizdeki mikrop oluşumu artar, vücudumuza da sağlığı olumsuz yönde etkileyecek birçok mikrop alırız. İshalden korunmak için bağırsaktaki faydalı bakterilerin arttırılması gerekir. Fermente besinler olarak bilinen sirke, turşu ve ev yapımı yoğurt gibi gıdaları daha fazla tüketmek koruyucu etki gösterir.
 

Kaynak: 1, 2, 3