Yararlı Bilgiler

Turşunun Faydaları

Türk mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan turşunun, sağlık açısından da önemli bir işlevi olduğu tespit edilmiştir. Turşu suyunun iştah açıcı özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Turşunun, kanserden gribe, kadar ona yakın hastalığa karşı koruyucu olduğu belirlenmiştir. Uzmanlar turşunun bilinenin aksine midenin düşmanı değil, dostu olduğunu söylemektedirler. Sebze ve meyvelerden 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşunun tam bir doğal şifa kaynağı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar ülkemizde üretilen ve yurt dışından ithal edilen sebze ve meyvelerden imal edilen turşunun her çeşidinin, sağlık açısından çok önemli işlevlere sahip olduğunu söylüyorlar.

• Yapılan araştırmalara göre lahana turşusunun; ülseri, kanseri, kalp ve sinir sistemi ile damar tıkanıklıklarını, mide ekşimesini önlediği tespit edilmiştir.
• Acı Frenk biberi ise grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi gelmektedir.
• Yeşil erikten yapılan turşu iştah açıcı özelliğe sahiptir.
• Sarımsak turşusu kanser hücrelerinin çoğalmasını, önlemektedir.
• Pancar turşusu ise kansızlığı önlemekte ve hazmı kolaylaştırmaktadır.

Dr. Özdemir Akay da diğer uzman doktorlar gibi kanserli hastaların turşu yiyerek iyileşebileceğini belirterek: "Kanserin ilacı turşudur" demiştir. Herkesin her koşulda bu tedavi yöntemini uygulayabileceğini belirten Dr. Akaysözlerine şöyle devam etmiştir. "Bu tedavinin esası, asitli yiyecek ve içeceklerle vücut mekanizmasının enerji üretmesini sağlamaya dayanır. Turşu, limon, ayva, nar gibi ekşi yiyecekler, bu enerjinin oluşması için vücutta bir yakma işlemi meydana getirir. Mikroplar ve kanser hücreleri vücudun enerjisini artırmak için vardır. Bunun yerine asit ihtiva edilen yiyeceklerin sindirilmesiyle enerji ihtiyacı giderilir. Ancak bu tedavinin sürekli olması gerekmektedir. Turşu ve benzeri ekşi gıdaların yenmesiyle sadece kanser değil, türlü hastalıkları yenmek mümkündür."
 

Kaynak: 1, 2, 3, 4