Ana içeriğe atla
  1. Turşulaşmış (mayalanmış) yiyecekler hazmı kolaylaştırır.
  2. Turşulaşmış gıdalar bağırsaktaki bakteri dengesini düzenler.
  3. Çiğ ve turşulaşmış yiyeceklerin enzimleri daha fazladır.
  4. Gıdaları turşulaştırmak (mayalamak) vitamin içeriğini arttırır.
  5. Turşulaşmış gıdalar, yemeklerden aldığımız besinleri daha iyi özümsememizi sağlar.
  6. Turşulaşmış yiyecekleri daha uzun süre saklayabiliriz.
  7. Turşulaşmış yiyecekler, tazelerine kıyasla içerik ve çeşit olarak daha uygun fiyatlara alınabilinir.
  8. Turşulaşmış gıdaların ıtırı (aroması) daha zengindir.

Bir Yorum Bırakın