Skip to main content

Pancar hem faydalı hem de lezzetli bir sebzedir. Peki, pancar turşusu daha mı faydalıdır?

Pancar herşeyden önce zengin miktarda protein, karbonhidrat, diyet lifleri, ve yağlar içerir. Bunun yanında, folat, nisain, pridoksin, riboflavin, tiamin, A,C,E ve K vitaminlerini içermektedir. Sodyum açısından zengin olan pancar, inanılmaz bir potasyum deposudur. Kalsiyum, bakır, demir ve Bet Karoten içermektedir.

İçerisinde barındırdığı karbonhidrat, az protein ve yağ ile sağlığa faydaları özetlenebilecek pancar genelde turşusu tercih edilen bir sebzedir.

Kan yapıcı olarak ünlenen pancarın turşusu hemen her yemeğin yanında sevilerek tüketilir.Özellikle turşu suyu sporcular arasında çok yaygındır. Çünkü turşu suyu krampları önler ve susuzluğa karşı vücudu korur.

Pancar haşlandığında diğer sebzeler gibi besin değerlerini suya geçirir. Oysa turşusu tercih edildiğinde mineral ve vitaminlerini muhafaza edebilir.

Turşu suyu sadece kalp ve böbrek rahatsızlığı olanlara önerilmemektedir. Çünkü yüksek sirke ve tuz miktarı yüksek tansiyona sebebiyet verebilir.