Patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu soymadan, bütün olarak tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri haşlamaya bırakın.
Hem pratik hem de faydalı patates salatasını bir de kapari turşu ile deneyin! Mevsiminde toplanan kaparilerin özenle hazırlanmasıyla elde edilen Berrak Kapari Turşusu ve patates salatası birbirine çok yakıştı.... Patates salatası, dünya genelinde farklı varyasyonları bulunan ve yaygın olarak tüketilen bir salata türüdür. Herkesin sevdiği ve özellikle yan yemek ya da meze olarak tercih ettiği patates salatası, Berrak farkıyla yepyeni bir lezzete dönüşüyor. İşte Kapari Turşulu Patates Salatası tarifi:
Patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu soymadan, bütün olarak tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri haşlamaya bırakın.
Sosu için tüm malzemeyi küçük bir kavanozun içine aktarın. Kapağını kapatıp çalkalayın.
Patatesler yumuşayınca ocaktan alın. Süzüp ikiye ve üçe kestikten sonra geniş bir kaseye aktarın.
Patatesler henüz sıcakken sosunu dökün.
Karıştırıp servise hazır edin.
Hem pratik hem de faydalı patates salatasını bir de kapari turşu ile deneyin! Mevsiminde toplanan kaparilerin özenle hazırlanmasıyla elde edilen Berrak Kapari Turşusu ve patates salatası birbirine çok yakıştı.
Patates salatası, dünya genelinde farklı varyasyonları bulunan ve yaygın olarak tüketilen bir salata türüdür. Herkesin sevdiği ve özellikle yan yemek ya da meze olarak tercih ettiği patates salatası, Berrak farkıyla yepyeni bir lezzete dönüşüyor. İşte Kapari Turşulu Patates Salatası tarifi:
1 kilo taze patates
2 yemek kaşığı Berrak Kapari Turşusu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı taneli hardal
1 yemek kaşığı mayonez (veya krem peynir de olur)
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı kimyon
Patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu soymadan, bütün olarak tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri haşlamaya bırakın.
Sosu için tüm malzemeyi küçük bir kavanozun içine aktarın. Kapağını kapatıp çalkalayın.
Patatesler yumuşayınca ocaktan alın. Süzüp ikiye ve üçe kestikten sonra geniş bir kaseye aktarın.
Patatesler henüz sıcakken sosunu dökün.
Karıştırıp servise hazır edin.