Maya, süt ve şekeri karıştırıp 5 dakika aktifleşmesi için karıştırarak üzerini kapatıp bekletin.
İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti pizza, bu sefer de farklı bir formda karşımıza çıkıyor. Kurutulmuş domatesin zengin aromasıyla buluşan bu rulo pizza tarifi hem görsel olarak hem de damakta bıraktığı tat ile unutulmaz bir deneyim vadediyor.... Bu enfes rulo pizzayı yanında bir kâse yeşil salata ve soğuk bir içecek ile mükemmel bir öğün olarak hazırlayabilirsiniz. Sadece damağınıza değil, gözünüze de hitap edecek bu lezzeti, misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara özel bir sürpriz yapmak için mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
Maya, süt ve şekeri karıştırıp 5 dakika aktifleşmesi için karıştırarak üzerini kapatıp bekletin.
Diğer malzemeleri de ekleyerek ele ve yoğurma kabına yapışmayan bir hamur elde edin.
Unu kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyin.
Üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Berrak Güneşte Kurutulmuş Domates’leri ve taze soğanları küçük küçük dilimleyerek bir kaseye alın.
Peyniri rendeleyip bir kaba alın. Dilerseniz beyaz peynir, dil peyniri, çeçil peyniri gibi alternatifler de kullanabilirsiniz.
Mayalanan hamuru 2 parçaya bölüp tezgahta dikdörtgen şekilde açın.
Yumuşamış tereyağını ince bir katman olacak şekilde hamura sürüp, iç malzemesini pay edin.
İç malzemenin üzerine damak tadınıza göre tuz, toz biber, kekik serpiştirip hamuru rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklinde sardığınız hamuru 1 parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve şeklini düzeltip üzerine hafifçe bastırın.
1 bütün yumurtayı kırıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çırpın ve rulo pizzaların üzerine sürün.
180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırının orta katında 22 dakika rulo pizzaları pişirin.
İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti pizza, bu sefer de farklı bir formda karşımıza çıkıyor. Kurutulmuş domatesin zengin aromasıyla buluşan bu rulo pizza tarifi hem görsel olarak hem de damakta bıraktığı tat ile unutulmaz bir deneyim vadediyor.
Bu enfes rulo pizzayı yanında bir kâse yeşil salata ve soğuk bir içecek ile mükemmel bir öğün olarak hazırlayabilirsiniz. Sadece damağınıza değil, gözünüze de hitap edecek bu lezzeti, misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara özel bir sürpriz yapmak için mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı Berrak Sızma Zeytinyağı
1 adet kuru maya
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
Aldığı kadar un
Yumuşamış tereyağı
6-7 adet Berrak Güneşte Kurutulmuş Domates
1 çay bardağı doğranmış taze soğan
Yarım kase mozzarella
Tuz, karabiber, kekik
1 bütün yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 fiske tuz
Maya, süt ve şekeri karıştırıp 5 dakika aktifleşmesi için karıştırarak üzerini kapatıp bekletin.
Diğer malzemeleri de ekleyerek ele ve yoğurma kabına yapışmayan bir hamur elde edin.
Unu kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyin.
Üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın.
Berrak Güneşte Kurutulmuş Domates’leri ve taze soğanları küçük küçük dilimleyerek bir kaseye alın.
Peyniri rendeleyip bir kaba alın. Dilerseniz beyaz peynir, dil peyniri, çeçil peyniri gibi alternatifler de kullanabilirsiniz.
Mayalanan hamuru 2 parçaya bölüp tezgahta dikdörtgen şekilde açın.
Yumuşamış tereyağını ince bir katman olacak şekilde hamura sürüp, iç malzemesini pay edin.
İç malzemenin üzerine damak tadınıza göre tuz, toz biber, kekik serpiştirip hamuru rulo şeklinde sarın.
Rulo şeklinde sardığınız hamuru 1 parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve şeklini düzeltip üzerine hafifçe bastırın.
1 bütün yumurtayı kırıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çırpın ve rulo pizzaların üzerine sürün.
180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırının orta katında 22 dakika rulo pizzaları pişirin.