Zeytinyağını tencerede orta ateşte ısıtın. Küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesi ekleyin. Ara sıra karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık beş dakika soteleyin.
Sıcacık bir kâse mercimek çorbası, özellikle soğuk hava şartlarında en çok aranan lezzetlerden biridir. Bu tarifimizde geleneksel mercimek çorbasını biraz daha renklendirip, sebzelerle birleştirdik. Özellikle kuru nane, zerdeçal ve kimyonun kattığı harika tat ile çorbanız bir adım öne çıkacak.... Bu çorbayı sıcak servis ederken üzerine Berrak Biberiye Turşusu ve kruton ekmeği eklemeyi unutmayın! Turşunun hafif acısı ve krutonların çıtırlığı, mercimek çorbasının lezzetine eşsiz bir dokunuş katacak. Afiyet olsun!
Zeytinyağını tencerede orta ateşte ısıtın. Küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesi ekleyin. Ara sıra karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık beş dakika soteleyin.
Mercimekleri yıkayıp süzün. Tencereye ekleyin ve tavanın dibine yapışmaması için sürekli karıştırarak birkaç dakika karıştırın.
Sıcak suyu, tuzu ve baharatını ekleyin.
Çorbayı ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın, ardından ısıyı orta seviyeye düşürün ve karışımın kapağı açık olarak 25-30 dakika pişirin.
Mercimekler iyice yumuşayınca blenderde pütürsüz bir kıvam alana dek ezin.
Ayrı bir küçük tavada tereyağını ekleyin ve orta ateşte eritin, ardından unu ekleyin ve karışım hafifçe köpürene ve koyulaşana kadar sürekli çırpın. Hazırladığınız tereyağlı unu mercimek çorbası tenceresine ekleyin.
Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Berrak Biberiye Turşusu ve kruton ekmekle birlikte sıcak sıcak servis yapın.
Sıcacık bir kâse mercimek çorbası, özellikle soğuk hava şartlarında en çok aranan lezzetlerden biridir. Bu tarifimizde geleneksel mercimek çorbasını biraz daha renklendirip, sebzelerle birleştirdik. Özellikle kuru nane, zerdeçal ve kimyonun kattığı harika tat ile çorbanız bir adım öne çıkacak.
Bu çorbayı sıcak servis ederken üzerine Berrak Biberiye Turşusu ve kruton ekmeği eklemeyi unutmayın! Turşunun hafif acısı ve krutonların çıtırlığı, mercimek çorbasının lezzetine eşsiz bir dokunuş katacak. Afiyet olsun!
2 yemek kaşığı Berrak Sızma Zeytinyağı
1 soğan, ince doğranmış
1 havuç, ince doğranmış
1 orta boy patates, ince doğranmış
1 su bardağı sarı veya kırmızı mercimek
6-7 su bardağı içme suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
Yarımşar çay kaşığı zerdeçal, tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Zeytinyağını tencerede orta ateşte ısıtın. Küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesi ekleyin. Ara sıra karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık beş dakika soteleyin.
Mercimekleri yıkayıp süzün. Tencereye ekleyin ve tavanın dibine yapışmaması için sürekli karıştırarak birkaç dakika karıştırın.
Sıcak suyu, tuzu ve baharatını ekleyin.
Çorbayı ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın, ardından ısıyı orta seviyeye düşürün ve karışımın kapağı açık olarak 25-30 dakika pişirin.
Mercimekler iyice yumuşayınca blenderde pütürsüz bir kıvam alana dek ezin.
Ayrı bir küçük tavada tereyağını ekleyin ve orta ateşte eritin, ardından unu ekleyin ve karışım hafifçe köpürene ve koyulaşana kadar sürekli çırpın. Hazırladığınız tereyağlı unu mercimek çorbası tenceresine ekleyin.
Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Berrak Biberiye Turşusu ve kruton ekmekle birlikte sıcak sıcak servis yapın.