Bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtınca sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin.
Bu nefis mezeyi tatmak, Orta Doğu’nun zengin ve doyurucu lezzetlerinden birini evinizde deneyimlemek demektir. Tahinli, Köz Patlıcanlı Meze, hem ana yemeklerin yanında servis edilebilecek harika bir başlangıç hem de atıştırmalıklarınızı renklendirecek mükemmel bir seçenek. Misafirleriniz için hazırlayabilir veya sadece kendiniz için keyifli bir atıştırmalık olarak yapabilirsiniz. İşte size Orta Doğu’nun geleneksel lezzetini modern ve pratik bir şekilde sunan “Tahinli, Köz Patlıcanlı Meze” tarifimiz!
Bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtınca sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin.
Sarımsakların üzerine közlenmiş patlıcanları ve tuzu ekleyerek 5 - 6 dakika soteleyin, ardından ocaktan alın.
Soğuyan patlıcanlara tahin ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Sonra süzme yoğurdu ilave edin ve karıştırarak servis tabağına alın.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Pul biber ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.Bu lezzetli ve hafif meze tarifini dilerseniz ekmek veya lavaşla, dilerseniz de yanında salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Bu nefis mezeyi tatmak, Orta Doğu’nun zengin ve doyurucu lezzetlerinden birini evinizde deneyimlemek demektir. Tahinli, Köz Patlıcanlı Meze, hem ana yemeklerin yanında servis edilebilecek harika bir başlangıç hem de atıştırmalıklarınızı renklendirecek mükemmel bir seçenek. Misafirleriniz için hazırlayabilir veya sadece kendiniz için keyifli bir atıştırmalık olarak yapabilirsiniz. İşte size Orta Doğu’nun geleneksel lezzetini modern ve pratik bir şekilde sunan “Tahinli, Köz Patlıcanlı Meze” tarifimiz!
Bir kavanoz Berrak Köz Patlıcan
2-3 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı zeytinyağı (sotelemek için)
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tahin
1 limonun suyu
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı (servis için)
1 çay kaşığı pul biber
6 - 7 sap maydanoz, incecik doğranmış
Bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtınca sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin.
Sarımsakların üzerine közlenmiş patlıcanları ve tuzu ekleyerek 5 - 6 dakika soteleyin, ardından ocaktan alın.
Soğuyan patlıcanlara tahin ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Sonra süzme yoğurdu ilave edin ve karıştırarak servis tabağına alın.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Pul biber ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.Bu lezzetli ve hafif meze tarifini dilerseniz ekmek veya lavaşla, dilerseniz de yanında salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!