Patatesleri ve havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın ve haşlayın.
Rus Salatası hem lezzetiyle hem de içeriğiyle sofralarımızın vazgeçilmez mezelerinden biridir. Her mevsim tüketebileceğiniz, hafif ve doyurucu bu salatanın sırrı taze malzemelerde ve tabii ki Berrak’ın çıtır çıtır salatalık turşusunda gizlidir.... Geleneksel Rus Salatası tarifi, tüm özel günlerinizde ve günlük sofralarınızda baş tacı olacak. Taze malzemelerin birleşimiyle hazırladığınız bu leziz salatayı sevdiklerinizle paylaşırken, özel anılarınıza bir yenisini daha ekleyeceksiniz. Afiyet olsun.
Patatesleri ve havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın ve haşlayın.
Dondurulmuş veya taze bezelye kullanacaksanız aynı zamanda bezelyeyi de haşlayın. Konserve bezelye kullanacaksanız haşlama aşamasını atlayın.
Berrak Salatalık Turşularını küp şeklinde doğrayın.
Büyük bir karıştırma kasesinde haşlanmış patates, havuç, bezelye ve turşuları karıştırın.
Mayonezi ve yoğurdu ayrı bir kapta çırparak karışımın üzerine ekleyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis tabağına alın ve dereotu vb. otlarla dilediğiniz şekilde süsleyin.
Rus Salatası hem lezzetiyle hem de içeriğiyle sofralarımızın vazgeçilmez mezelerinden biridir. Her mevsim tüketebileceğiniz, hafif ve doyurucu bu salatanın sırrı taze malzemelerde ve tabii ki Berrak’ın çıtır çıtır salatalık turşusunda gizlidir.
Geleneksel Rus Salatası tarifi, tüm özel günlerinizde ve günlük sofralarınızda baş tacı olacak. Taze malzemelerin birleşimiyle hazırladığınız bu leziz salatayı sevdiklerinizle paylaşırken, özel anılarınıza bir yenisini daha ekleyeceksiniz. Afiyet olsun.
3-4 adet patates
2-3 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 çay bardağı kadar Berrak Salatalık Turşusu
1-1,5 su bardağı mayonez
1 çay bardağı susuz veya süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Patatesleri ve havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın ve haşlayın.
Dondurulmuş veya taze bezelye kullanacaksanız aynı zamanda bezelyeyi de haşlayın. Konserve bezelye kullanacaksanız haşlama aşamasını atlayın.
Berrak Salatalık Turşularını küp şeklinde doğrayın.
Büyük bir karıştırma kasesinde haşlanmış patates, havuç, bezelye ve turşuları karıştırın.
Mayonezi ve yoğurdu ayrı bir kapta çırparak karışımın üzerine ekleyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis tabağına alın ve dereotu vb. otlarla dilediğiniz şekilde süsleyin.