Patatesleri ve 1 çorba kaşığı tuzu orta boy bir tencereye koyun ve üzerini 5 cm soğuk suyla doldurun.
Patatesleri ve 1 çorba kaşığı tuzu orta boy bir tencereye koyun ve üzerini 5 cm soğuk suyla doldurun.
Patatesler iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin.
Su kaynayınca sarımsakları suya ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
Sarımsakları delikli bir kaşık yardımıyla sudan çıkarın, hafifçe soğutun ve ardından kabaca doğrayın.
Bademleri, sarımsakları ve yarım su bardağı yağı mutfak robotuna koyun. Karışım kalın bir macun haline gelinceye kadar çekin. Macunu büyük bir kaseye aktarın ve ayırın.
Mutfak robotunu yıkadıktan sonra Berrak közlenmiş kırmızı biberi, maydanozu, pul biberi, 2 yemek kaşığı yağı ve tuz ekleyin. Karışım, pürüzsüz hale gelinceye kadar çekin.
Patatesler yumuşayınca kadar iyice süzün ve biraz soğutun.
Patatesleri kabuklarını soyup bir ezecek yardımıyla ezin.
Ezilmiş patatesleri badem karışımının bulunduğu kaseye alın. 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve patates ile badem karışımını iyice birleşene kadar yavaşça karıştırın.
Limon suyunu, sirkeyi ve yarım bardak suyu karıştırın. Damak tadınıza göre gerekirse daha fazla tuz ekleyin.
Patatesli karışımı sığ bir servis kabına alın ve kaşıkla ortasına bir çukur açın. İçine, hazırladığınız kırmızı biber sosunu doldurun ve üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Sıcak olarak veya oda sıcaklığında servis edin.
2 patates
6 diş Berrak Sarımsak Turşusu
3/4 bardak kabuğu soyulmuş badem
Yarım bardak Berrak Sızma Zeytinyağı
2 adet Berrak Közlenmiş Biber
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı sirke
Tuz
Patatesleri ve 1 çorba kaşığı tuzu orta boy bir tencereye koyun ve üzerini 5 cm soğuk suyla doldurun.
Patatesler iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin.
Su kaynayınca sarımsakları suya ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin.
Sarımsakları delikli bir kaşık yardımıyla sudan çıkarın, hafifçe soğutun ve ardından kabaca doğrayın.
Bademleri, sarımsakları ve yarım su bardağı yağı mutfak robotuna koyun. Karışım kalın bir macun haline gelinceye kadar çekin. Macunu büyük bir kaseye aktarın ve ayırın.
Mutfak robotunu yıkadıktan sonra Berrak közlenmiş kırmızı biberi, maydanozu, pul biberi, 2 yemek kaşığı yağı ve tuz ekleyin. Karışım, pürüzsüz hale gelinceye kadar çekin.
Patatesler yumuşayınca kadar iyice süzün ve biraz soğutun.
Patatesleri kabuklarını soyup bir ezecek yardımıyla ezin.
Ezilmiş patatesleri badem karışımının bulunduğu kaseye alın. 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve patates ile badem karışımını iyice birleşene kadar yavaşça karıştırın.
Limon suyunu, sirkeyi ve yarım bardak suyu karıştırın. Damak tadınıza göre gerekirse daha fazla tuz ekleyin.
Patatesli karışımı sığ bir servis kabına alın ve kaşıkla ortasına bir çukur açın. İçine, hazırladığınız kırmızı biber sosunu doldurun ve üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Sıcak olarak veya oda sıcaklığında servis edin.