Skip to main content
Ton Balıklı Zeytinli Makarna Tarifi

Ton Balıklı Zeytinli Makarna Tarifi

Denizin en lezzetlisi ton balığı, Akdeniz'in simgesi yeşil zeytinler ve İtalya'nın klasikleri arasında yer alan penne makarna bir araya geldi, her lokmasında Akdeniz esintileri hissedeceğiniz bu nefis tarif ortaya çıktı!... Bu enfes Akdeniz esintili penne makarna tarifi hem hafif hem de oldukça lezzetli. Berrak'ın kaliteli ürünleriyle hazırlanan bu benzersiz yemek ile mutfakta yaratıcılığınızı konuşturarak hem ailenizi hem de misafirlerinizi şaşırtacaksınız. Sofralarınızda unutulmaz bir iz bırakacak olan bu makarnayı denemeden geçmeyin. Afiyet olsun.

Malzemeler:

  • (Bu ürün tursu.com.tr’de bulunur.)
  • (Bu ürün tursu.com.tr’de bulunur.)

Yapılışı:

Suyu tencerede 1 dakika kadar kaynatın ve makarnayı ilave edin. Sonrasında makarnayı 9 dakika kadar haşlayın.

Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra makarnayı süzün, ayrı bir kabın içerisine alarak bekletin.

Sarımsağı güzelce soyup, temizleyin ve sonrasında en ufak boyutta kalmasını sağlayacak şekilde rendeleyin.

Farklı bir tencereye ayırdığınız zeytinyağını ekleyerek kızmasını bekleyin. Sonrasında sarımsakları bu tencerede 3 dakika kadar kavurun. Önceden hazırlanan, yağı ve iç suyu süzülmüş ton balıklarını da ekleyin.

Zeytinlerinizin çekirdeklerini çıkarın. Sonrasında sarımsak ve ton balığı ile beraber bir kaseye alın, kekik ilave edin ve karıştırın.

Büyük bir kasede makarnanızı ve zeytinli ton balıklı karışımınızı birleştirin. Dilediğiniz gibi tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Dilerseniz farklı bir servis kasesine alın ve servis edin.

Bu tarifte kullanılan ürünlerimiz:

'); newWin.document.close(); newWin.print(); }