Pirinci, bulguru ve mercimekleri yıkayıp süzün.
Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen gelen, her damak zevkine hitap eden ezogelin çorbası hem doyurucu hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Bu tarifimizde geleneksel ezogelin çorbasına, Berrak Kurutulmuş Domates ile farklı bir aroma kattık.... Taze nane ve zengin malzeme seçkisiyle hazırladığınız bu çorbayı servis ederken, yanında Berrak Pancar Turşusunun eşsiz lezzetini de sunarak sofranızı renklendirin. Çorbanın sıcaklığıyla pancar turşusunun lezzeti harika bir kombinasyon oluşturacaktır. Afiyet olsun!
Pirinci, bulguru ve mercimekleri yıkayıp süzün.
Tereyağını ve sıvı yağı tencerede ısıtıp unu karıştırın. Salçaları ve zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi de ekleyip birkaç kez daha karıştırın.
Et suyunu azar azar döküp arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın.
Pirinci, bulguru ve mercimekleri ilave edin. Tuzunu ekleyin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
Kuru ve taze naneyi, pul biberi ekleyip tatlandırın.
Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Çorbanızı dilerseniz Berrak Pancar Turşusu’nun suyu, birkaç yaprak maydanoz ve Berrak Pancar Turşusu ile servis yapın.
Anadolu’nun zengin mutfak kültüründen gelen, her damak zevkine hitap eden ezogelin çorbası hem doyurucu hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Bu tarifimizde geleneksel ezogelin çorbasına, Berrak Kurutulmuş Domates ile farklı bir aroma kattık.
Taze nane ve zengin malzeme seçkisiyle hazırladığınız bu çorbayı servis ederken, yanında Berrak Pancar Turşusunun eşsiz lezzetini de sunarak sofranızı renklendirin. Çorbanın sıcaklığıyla pancar turşusunun lezzeti harika bir kombinasyon oluşturacaktır. Afiyet olsun!
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
5-6 yaprak Berrak Kurutulmuş Domates
1 kahve fincanı kırık pirinç
2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı sarı mercimek
1 çorba kaşığı bulgur (tercihen pilavlık)
5,5-6 su bardağı et suyu veya içme suyu
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber
5 dal taze nane, ince kıyılmış
Pirinci, bulguru ve mercimekleri yıkayıp süzün.
Tereyağını ve sıvı yağı tencerede ısıtıp unu karıştırın. Salçaları ve zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi de ekleyip birkaç kez daha karıştırın.
Et suyunu azar azar döküp arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın.
Pirinci, bulguru ve mercimekleri ilave edin. Tuzunu ekleyin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
Kuru ve taze naneyi, pul biberi ekleyip tatlandırın.
Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Çorbanızı dilerseniz Berrak Pancar Turşusu’nun suyu, birkaç yaprak maydanoz ve Berrak Pancar Turşusu ile servis yapın.