Skip to main content
Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi

Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen gelen, her damak zevkine hitap eden ezogelin çorbası hem doyurucu hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Bu tarifimizde geleneksel ezogelin çorbasına, Berrak Kurutulmuş Domates ile farklı bir aroma kattık.... Taze nane ve zengin malzeme seçkisiyle hazırladığınız bu çorbayı servis ederken, yanında Berrak Pancar Turşusunun eşsiz lezzetini de sunarak sofranızı renklendirin. Çorbanın sıcaklığıyla pancar turşusunun lezzeti harika bir kombinasyon oluşturacaktır. Afiyet olsun!

Malzemeler:

  • (Bu ürün tursu.com.tr’de bulunur.)

Yapılışı:

Pirinci, bulguru ve mercimekleri yıkayıp süzün.

Tereyağını ve sıvı yağı tencerede ısıtıp unu karıştırın. Salçaları ve zar şeklinde doğranmış kurutulmuş domatesi de ekleyip birkaç kez daha karıştırın.

Et suyunu azar azar döküp arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın.

Pirinci, bulguru ve mercimekleri ilave edin. Tuzunu ekleyin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin.

Kuru ve taze naneyi, pul biberi ekleyip tatlandırın.

Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Çorbanızı dilerseniz Berrak Pancar Turşusu’nun suyu, birkaç yaprak maydanoz ve Berrak Pancar Turşusu ile servis yapın.

'); newWin.document.close(); newWin.print(); }