Kızarmış Zeytin Salatası
Açıklama:
Bir yemeğin lezzeti, onu hazırlarken kullanılan malzemelerin tazeliği ve kalitesiyle doğru orantılıdır. İşte tam da burada yenilikçi bir tarifle sizlerleyiz!
Berrak Yeşil Zeytinlerle hazırlanan bu Kızarmış Zeytin Salatası tarifi, sadece damaklarınızı değil, aynı zamanda sağlığınızı da düşünüyor. Berrak zeytinlerinin doğallığı ve tazeliği, bu salatanın anahtarı…
Diğer malzemelerle birleştiğinde ise ortaya çıkan lezzet, her bir lokmada unutulmaz bir şölene dönüşüyor. Sağlıklı ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenek olan Kızarmış Zeytin Salatası’nın tarifi;
Malzemeler:
1 orta boy küp küp doğranmış turp
1 adet doğranmış marul
Yarım küçük kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
İnce dilimlenmiş parmesan
Çeyrek su bardağı yüzde 2 veya tam yağlı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı Berrak sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı beyaz sirke
Yarım çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
Yarım çay kaşığı kurutulmuş kekik
Yarım çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı sarımsak tozu
1 tutam şeker
Kızartmak için dilediğiniz yağ
Yarım su bardağı un
2 büyük yumurta
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı galeta unu
Çeyrek su bardağı rendelenmiş parmesan
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1 tepeleme bardak büyük çekirdekleri çıkarılmış Berrak Yeşil Zeytin
Yapılışı:
-
1.
Sosun Yapılışı:Yoğurt, mayonez, zeytinyağı, sirke, fesleğen, kekik, tuz, sarımsak tozu ve şekeri küçük bir kapta birleştirin ve çırparak karıştırın. Servis yapmaya hazır olana kadar üstünü kapatın ve soğutun. (Sos günün erken saatlerinde yapılabilir, ancak servis yapmadan önce bir veya iki çay kaşığı su ile inceltmeniz gerekebilir.)
-
2.
Kızarmış Zeytin Yapılışı:Dilediğiniz kadar yağı kızartma tenceresinde kızdırın.
-
3.
Bir pişirme kağıdının üzerine bir fırın ızgara teli yerleştirin ve bir kenara koyun.
-
4.
Unu sığ bir kaseye dökün. Yumurtaları ikinci bir sığ kasede bir tutam tuz ve su ile çırpın. Üçüncü bir sığ kasede galeta unu, parmesan, fesleğen, kekik, çeyrek çay kaşığı tuz ve birkaç öğütülmüş karabiberi bir araya getirin.
-
5.
Zeytinleri teker teker una, ardından çırpılmış yumurtaya bulayın ve fazlasını kaseye geri akıtın. Bir kez daha hem una hem de yumurtaya bulayın, ardından ekmek kırıntılarında yuvarlayarak iyice kaplayın. Zeytinleri kapladıkça bir tabağa koyun.
-
6.
Bütün zeytinler panelendikten sonra, onları ayrı tutmak için bir oluklu kaşıkla hafifçe karıştırarak yağa birer birer ekleyin. Altın rengi ve gevrek olana kadar 2 ila 3 dakika kızartın. Izgara telinin üzerine koyun. Dilediğiniz gibi tuzlayın.
-
7.
Servis:Lollorosso, marul ve soğanı geniş bir servis kasesinde birleştirin.
-
8.
Sosun yarısını üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Üstüne kızarmış zeytinleri ekleyin.
-
9.
Peyniri ince bir şekilde dilimleyin. Kalan sosu üstüne gezdirip hemen servis yapın. Afiyet olsun!