Ana içeriğe atla
Kornişon Turşulu Patates Salatası

Kornişon Turşulu Patates Salatası

Malzemeler:

  • (Bu ürün tursu.com.tr’de bulunur.)

Yapılışı:

Patatesleri büyük bir tencereye veya düdüklü tencereye koyun ve üzerini suyla kaplayın; kaynamaya bırakın. Isıyı azaltın; kapağını kapatın ve patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 20-30 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

Patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın; büyük bir kaseye koyun. Üzerine yumurta, kereviz, yeşil soğan ve turşuları ekleyin.

Küçük bir kasede mayonez, turşu suyu, hardal, kereviz tohumu, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı patates karışımının üzerine dökün; iyice karıştırın.

Karışımı kapatın ve en az 4 saat buzdolabında soğutun. Arzu edilirse, marul yaprakları ile kaplanmış bir kasede servis yapın ve üzerini turşu dilimleri ile süsleyin.

Bu tarifte kullanılan ürünlerimiz: