Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve sıvı yağla birlikte yumuşayana kadar kavurun.
Bulgur pilavı, Türk mutfağında sıkça kullanılan lezzetli ve besleyici bir yemektir. Ana yemek ya da yan yemek olarak tüketilebilir. Bulgur pilavının malzemeleri çoğu zaman aynı olsa da birçok farklı yorumu vardır.... Hazırsanız, damak tadınıza eşsiz uyum gösterecek ve vazgeçilmeziniz olacak, tam ölçülü bulgur pilavı tarifi veriyoruz. Ayrıca bulgur pilavının en iyi eşlikçilerinden biri olan Berrak Biber Turşusu ile yemeğinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve sıvı yağla birlikte yumuşayana kadar kavurun.
Biberleri ve biber salçasını ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu, tuzu, baharatı ve bulguru ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Üzeri için tereyağını eritip Tuzu, baharatı ve kıyılmış dereotunu ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın.
Pilav suyunu çekince tencerenin kapağını açın, baharatlı karışımı dökün. Hafifçe karıştırıp tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Dilerseniz yanına Berrak Biber Turşusu ile servis edebilirsiniz.
Bulgur pilavı, Türk mutfağında sıkça kullanılan lezzetli ve besleyici bir yemektir. Ana yemek ya da yan yemek olarak tüketilebilir. Bulgur pilavının malzemeleri çoğu zaman aynı olsa da birçok farklı yorumu vardır.
Hazırsanız, damak tadınıza eşsiz uyum gösterecek ve vazgeçilmeziniz olacak, tam ölçülü bulgur pilavı tarifi veriyoruz. Ayrıca bulgur pilavının en iyi eşlikçilerinden biri olan Berrak Biber Turşusu ile yemeğinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
2 adet sivribiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3,5 su bardağı su
Tuz, kırmızıbiber, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım demet dereotu, kıyılmış
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve sıvı yağla birlikte yumuşayana kadar kavurun.
Biberleri ve biber salçasını ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu, tuzu, baharatı ve bulguru ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Üzeri için tereyağını eritip Tuzu, baharatı ve kıyılmış dereotunu ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın.
Pilav suyunu çekince tencerenin kapağını açın, baharatlı karışımı dökün. Hafifçe karıştırıp tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Dilerseniz yanına Berrak Biber Turşusu ile servis edebilirsiniz.