Ana içeriğe atla
Kızarmış Turşu Spiralleri

Kızarmış Turşu Spiralleri

Malzemeler:

  • (Bu ürün tursu.com.tr’de bulunur.)

Yapılışı:

Turşuları kağıt havluyla kurulayın. Bir şiş veya çubuğu, turşunun ortasından uzunlamasına geçirin. Bıçakla turşuyu 90 derece açıyla tutarak, turşunun alt kısmından başlayarak çapraz şekilde kesin ve çubuğu yavaşça döndürerek turşuyu spiral şeklinde kesin.

Unu, yumurtayı ve patates cipslerini üç ayrı tabakta hazırlayın. Her turşuyu sırayla una hafifçe bulayın, ardından yumurtaya batırarak iyice kaplanmasını sağlayın. Son olarak, turşuları patates cipslerine bulayın ve cipslerin iyice yapışması için parmaklarınızla bastırın.

Derin kenarlı büyük bir tavada, orta ateşte yaklaşık 2,5 cm yüksekliğinde yağı ısıtın. Yağ kabarcıklar çıkarmaya başladığında, turşuları kızartın. Her bir turşuyu birkaç kez çevirerek altın rengi olana kadar, yaklaşık 2 dakika kızartın. Kızaran turşuları kağıt havlu serili bir tabağa alın.

Kızarmış turşuların üzerine Cholula sosu gezdirin ve sıcak olarak ranch sos ile servis yapın.

Bu tarifte kullanılan ürünlerimiz: