Unu geniş bir kaseye alın, ortasını havuz gibi açın.
Kurutulmuş domatesin lezzetli ve yoğun aroması, bu ekmek tarifinde kendini gösteriyor. Sıcak bir çorbanın yanında ya da kahvaltıda tüketmek için ideal olan bu ekmek, evde ekmek yapmanın ne kadar keyifli olduğunu bir kez daha hatırlatacak.... Bu özel ev yapımı ekmek, fırından taze taze çıktığında, içi yumuşacık dışı çıtır çıtır olacak. Yanında tereyağı ve kaliteli bir beyaz peynirle servis yaparak, Berrak Güneşte Kurutulmuş Domates’in benzersiz lezzetini en üst seviyede hissedebilirsiniz. Kendi mutfağınızda, profesyonel bir fırıncının ustalığıyla hazırlanmış gibi olan bu ekmekle sofralarınızı taçlandırın. Afiyet olsun.
Unu geniş bir kaseye alın, ortasını havuz gibi açın.
Maya, şeker ve ılık suyu bir kapta karıştırın ve 10 dakika bekleyin.
Havuzun ortasına mayalı su karışımını, zeytinyağını, tuzu, kuru kekiği ve biberiyeyi ekleyin.
Yavaşça unu karışıma dahil ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurun üzerine dilimlediğiniz kurutulmuş domatesleri ekleyin ve güzelce yoğurun.
Ekmek şeklini verip, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Kurutulmuş domatesin lezzetli ve yoğun aroması, bu ekmek tarifinde kendini gösteriyor. Sıcak bir çorbanın yanında ya da kahvaltıda tüketmek için ideal olan bu ekmek, evde ekmek yapmanın ne kadar keyifli olduğunu bir kez daha hatırlatacak.
Bu özel ev yapımı ekmek, fırından taze taze çıktığında, içi yumuşacık dışı çıtır çıtır olacak. Yanında tereyağı ve kaliteli bir beyaz peynirle servis yaparak, Berrak Güneşte Kurutulmuş Domates’in benzersiz lezzetini en üst seviyede hissedebilirsiniz. Kendi mutfağınızda, profesyonel bir fırıncının ustalığıyla hazırlanmış gibi olan bu ekmekle sofralarınızı taçlandırın. Afiyet olsun.
500 gr un
1 paket kuru maya (ya da taze maya)
250 ml ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı Berrak Sızma Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı Berrak Güneşte Kurutulmuş Domates
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı biberiye (isteğe bağlı)
Unu geniş bir kaseye alın, ortasını havuz gibi açın.
Maya, şeker ve ılık suyu bir kapta karıştırın ve 10 dakika bekleyin.
Havuzun ortasına mayalı su karışımını, zeytinyağını, tuzu, kuru kekiği ve biberiyeyi ekleyin.
Yavaşça unu karışıma dahil ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurun üzerine dilimlediğiniz kurutulmuş domatesleri ekleyin ve güzelce yoğurun.
Ekmek şeklini verip, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.