Ana içeriğe atla
Pancar Turşulu Humuslu Kızarmış Lavaş

Pancar Turşulu Humuslu Kızarmış Lavaş

Pancar turşusunun ekşi ve hafif tatlı aroması, humus ile buluşunca ortaya doyurucu ve dengeli bir lezzet çıkıyor. Lavaş cipsleriyle birlikte sunulan bu tarif, hem hızlı hem de farklı bir atıştırmalık arayanlar için ideal.

Pancar Turşulu Humusun Lezzet Sırrı

Fermente gıdalar arasında önemli bir yere sahip olan pancar turşusu, probiyotik açısından zengin olmasıyla bilinir. Bu tarifte, pancar turşusu humusa farklı bir boyut kazandırarak hem görselliği hem de lezzeti ön plana çıkarıyor.

Malzemeler:

  • (Bu ürün tursu.com.tr’de bulunur.)

Yapılışı:

Haşlanmış nohutu mutfak robotuna alın, tahin, yoğurt, sarımsak, limon suyu, pancar turşusu ve pancar turşusu suyunu ekleyerek pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin.

Zeytinyağını ekleyerek bir kez daha karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ve kimyon ekleyin.

Lavaş dilimlerini fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin. 180°C’de 8-10 dakika, kızarana kadar pişirin.

Pancar turşulu humusu servis tabağına alın, üzerine ince doğranmış pancar turşusu ekleyin.

Kızarmış lavaşlarla birlikte servis edin.

Bu tarifte kullanılan ürünlerimiz:

'); newWin.document.close(); newWin.print(); }