Tereyağı ve sıvı yağını tencerede ısıtıp şehriyeyi karamel rengi olana dek kavurun.
İnce bulgurun şehriye ile birleştirildiği ve herkesin beğenebileceği bir lezzet olan Şehriyeli Bulgur Pilavı, hızlıca hazırlanabildiği için de oldukça sık tercih edilir. Yanına tabii ki en çok turşu yakışır!... Bulgurun besleyici özellikleriyle arpa şehriyesinin kıtır dokusunun bir araya geldiği bu pilav, lezzetli bir yan yemek veya ana yemek olarak tüketilir. Şehriyeli bulgur pilavını Berrak Lahana Turşusu ile denemenizi tavsiye ederiz. İşte tam ölçülü tarif:
Tereyağı ve sıvı yağını tencerede ısıtıp şehriyeyi karamel rengi olana dek kavurun.
Bulguru ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve bulguru ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Tencereyi ocaktan alın, 10 dakika demlenmeye bırakın.
Dilerseniz Berrak Lahana Turşusu ile birlikte servis yapın.
İnce bulgurun şehriye ile birleştirildiği ve herkesin beğenebileceği bir lezzet olan Şehriyeli Bulgur Pilavı, hızlıca hazırlanabildiği için de oldukça sık tercih edilir. Yanına tabii ki en çok turşu yakışır!
Bulgurun besleyici özellikleriyle arpa şehriyesinin kıtır dokusunun bir araya geldiği bu pilav, lezzetli bir yan yemek veya ana yemek olarak tüketilir. Şehriyeli bulgur pilavını Berrak Lahana Turşusu ile denemenizi tavsiye ederiz. İşte tam ölçülü tarif:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı tel veya arpa şehriye
1 su bardağı pilavlık bulgur
2,5 su bardağı su
Tuz, karabiber
Tereyağı ve sıvı yağını tencerede ısıtıp şehriyeyi karamel rengi olana dek kavurun.
Bulguru ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve bulguru ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Tencereyi ocaktan alın, 10 dakika demlenmeye bırakın.
Dilerseniz Berrak Lahana Turşusu ile birlikte servis yapın.