Ana içeriğe atla

Tavuklu pilav, pratikliği ve lezzetiyle Türk mutfağında sıkça tercih edilen bir yemektir. Bu tarifimizde, didiklenmiş tavuk etini enfes bir pilav ile bir araya getirip, zeytinyağı ve tereyağının zenginliğiyle muhteşem ve klasik bir lezzet oluşturduk. ... Tavuklu pilavınızı sıcak sıcak servis yaparken yanında Berrak Çubuk Usulü Salatalık Turşusu ile sunarak lezzetine lezzet katmayı unutmayın. Körpecik turşularımızın çıtırtısı ve aromatik tadı, pilavınızın yumuşak dokusuyla harika bir denge oluşturacak. Afiyet olsun!

Malzemeler:

  • (Bu ürün tursu.com.tr’de bulunur.)

Yapılışı:

Pirinci 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin, 5 dakika kısık ateşte kavurun.

1,5 su bardağı kaynar tavuk suyunu ekleyin.

Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın.

Tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 tatlı kaşığı küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlenmeye bırakın.

Pilavı didiklenmiş tavuk eti ile servis tabağına aktarın. Dilerseniz Berrak Çubuk Usulü Salatalık Turşusu ile servis yapın.