Tavuk butlarını düz tarafı yukarı gelecek şekilde bir tahtanın üzerine yerleştirin.Butların en kalın kısımlarına bıçak yardımıyla birkaç kesik atın ki pişme işlemi daha kolay olsun.Ardından tavuğu büyük bir kaseye alın ve kasenin içine iki bardak turşu suyu ekleyin.Kasenin üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iki saat bekletin. İki saat sonra tavuğu turşu suyundan çıkarın, kurulayın ve yarım saat oda sıcaklığında bekletin.Un, buğday nişastası, soda ve tuzu orta boy bir kaseye dökün iyice karışana dek çırpın. Hazırladığınız tempura karışımını tavuğa bulayın. Ardından tavanızdaki yağ ısınıp kızınca tavukları içine atıp 10 dakika kızartın. Sonrasında tavuğu yağdan çıkarıp bir havlu yardımıyla fazla yağını süzün ve üzerine su serpin.Burger ekmeklerinin iki tarafına da eşit derecede mayonez sürün.Burger ekmeğinin altına bir parça tavuk yerleştirin ve tavuk parçasının üzerine dilimlediğiniz Berrak salatalık turşusunu ekleyerek diğer ekmekle üzerini kapatın. Afiyet olsun.