Tereyağı ve Berrak Sızma Zeytinyağı’nı tencereye alın. İçine sarımsak, doğranmış soğan ve bütün dolmalık biberi ilave edin.
Pizzanın ve makarnanın lezzetine lezzet katan şeylerden biri de şüphesiz ki sosudur. Berrak Domates Bazlı Sos’un kalitesiyle birleşen bu tarif, pizzalarınıza ve makarnalarınıza restoran kalitesinde bir lezzet katacak. ... Berrak'ın doğal malzemeleriyle zenginleştirilmiş bu domates sosu, aşina olduğumuz ev yapımı tadını ön plana çıkarırken, yemeklerinizde unutulmaz bir lezzet şöleni yaratmanıza yardımcı olacak. Afiyet olsun!
Tereyağı ve Berrak Sızma Zeytinyağı’nı tencereye alın. İçine sarımsak, doğranmış soğan ve bütün dolmalık biberi ilave edin.
Defne yaprağını ve tane karabiberleri ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin.
Kuru kekiği ve Berrak Domates Bazlı Sos'u ilave ederek 2-3 dakika kadar kaynatın.
Taze kekiği ve suyu ilave ederek sosu orta ateşte tekrar kaynatın.
Kaynayan sosun altını kısarak, koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Pişen sosu süzgeç yardımıyla süzün. Kolay süzebilmek için kaşık ya da spatula yardımıyla süzgeci karıştırın.
Soğuyan sosu pizzalarınızda kullanabilir, makarnalarınızı lezzetlendirebilir, daha sonra kullanmak için dondurucuda saklayabilirsiniz.
Pizzanın ve makarnanın lezzetine lezzet katan şeylerden biri de şüphesiz ki sosudur. Berrak Domates Bazlı Sos’un kalitesiyle birleşen bu tarif, pizzalarınıza ve makarnalarınıza restoran kalitesinde bir lezzet katacak.
Berrak’ın doğal malzemeleriyle zenginleştirilmiş bu domates sosu, aşina olduğumuz ev yapımı tadını ön plana çıkarırken, yemeklerinizde unutulmaz bir lezzet şöleni yaratmanıza yardımcı olacak. Afiyet olsun!
1 adet Berrak Domates Bazlı Sos
1 adet dolmalık biber (bütün)
3-4 diş sarımsak (bütün)
1 küçük soğan (doğranmış)
1 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik
2-3 sap taze kekik
2 yemek kaşığı Berrak Sızma Zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz (Domates sosu kullanıldığından eklenmeyebilir)
1 su bardağı su
Tereyağı ve Berrak Sızma Zeytinyağı’nı tencereye alın. İçine sarımsak, doğranmış soğan ve bütün dolmalık biberi ilave edin.
Defne yaprağını ve tane karabiberleri ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin.
Kuru kekiği ve Berrak Domates Bazlı Sos'u ilave ederek 2-3 dakika kadar kaynatın.
Taze kekiği ve suyu ilave ederek sosu orta ateşte tekrar kaynatın.
Kaynayan sosun altını kısarak, koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Pişen sosu süzgeç yardımıyla süzün. Kolay süzebilmek için kaşık ya da spatula yardımıyla süzgeci karıştırın.
Soğuyan sosu pizzalarınızda kullanabilir, makarnalarınızı lezzetlendirebilir, daha sonra kullanmak için dondurucuda saklayabilirsiniz.