Adres
GEMİÇ MAHALLESİ HARMANLAR MEVKİİ
NO:179 MERKEZ, ORHANGAZİ, BURSA, TÜRKİYE
Hem kızartmayı hem de turşuyu çok sevenler; kızartılmış turşu denediniz mi? Turşunun bu yeni ve sürprizli versiyonu, dışının çıtır çıtır oluşuyla sizi kendine hayran bırakırken; soda ile hazırlanan hamuru sayesinde, kızartma olmasına rağmen hafif bir lezzet deneyimi sunacak. ... Kızarmış turşularınızı, yanında acılı ya da sarımsaklı bir sos ile servis edebilirsiniz. Ayrıca sunumu sırasında yanına ekstra olarak Berrak Salatalık Turşusu da eklemeyi unutmayın. Böylece hem taze hem de kızartılmış turşunun lezzetini aynı anda deneyimleyin! Afiyet olsun.
Turşuları iyice süzüp verev şekilde dilimleyin ve fazla nemini almak için kağıt havlu ile kurulayın.
Yumurtaları bir kasede çırpın ve sodayı ekleyin.
Unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur kıvamına getirin.
Turşuları bu hamura bulayarak her yerini kaplayın.
Derin bir tavada yağı kızdırın. Hamura bulanmış turşuları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
Kızaran turşuları, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
Sıcak ve dilediğiniz sosla servis edin.
Hem kızartmayı hem de turşuyu çok sevenler; kızartılmış turşu denediniz mi? Turşunun bu yeni ve sürprizli versiyonu, dışının çıtır çıtır oluşuyla sizi kendine hayran bırakırken; soda ile hazırlanan hamuru sayesinde, kızartma olmasına rağmen hafif bir lezzet deneyimi sunacak.
Kızarmış turşularınızı, yanında acılı ya da sarımsaklı bir sos ile servis edebilirsiniz. Ayrıca sunumu sırasında yanına ekstra olarak Berrak Salatalık Turşusu da eklemeyi unutmayın. Böylece hem taze hem de kızartılmış turşunun lezzetini aynı anda deneyimleyin! Afiyet olsun.
7-8 adet Berrak Salatalık Turşusu
1 şişe soda
2 adet yumurta
2 su bardağı un
Turşuları iyice süzüp verev şekilde dilimleyin ve fazla nemini almak için kağıt havlu ile kurulayın.
Yumurtaları bir kasede çırpın ve sodayı ekleyin.
Unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur kıvamına getirin.
Turşuları bu hamura bulayarak her yerini kaplayın.
Derin bir tavada yağı kızdırın. Hamura bulanmış turşuları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
Kızaran turşuları, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
Sıcak ve dilediğiniz sosla servis edin.