Bulgur ve Berrak Şalgam Suyu'nu orta boy bir tencereye alın.
Özellikle Anadolu mutfağında sıklıkla kullanılan bir kök sebze olan şalgam, çeşitli yemeklerde ana bileşen olarak da kullanılabilir. İşte bu tarifimizde, Berrak Şalgam Suyu lezzetini ve rengini bulgurla bir araya getirerek enfes bir salata yapıyoruz.... Hem veganlar hem de vejetaryenler için mükemmel bir seçenek olan bu salata, aynı zamanda et yemeklerinin yanında harika bir garnitür olabilir. Hafif, besleyici ve pratik bir tarif olan Şalgamlı Bulgur Salatası, geleneksel Anadolu mutfak kültürünün bir parçası olarak sofranızda yer alacak. Afiyet olsun.
Bulgur ve Berrak Şalgam Suyu'nu orta boy bir tencereye alın.
Bulgur, pilav gibi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Suyunu çeken bulguru demlenmeye bırakın.
Bulgur demlenip soğurken yeşil zeytinleri, pancar ve salatalık turşularını, isteğe göre ekleyebileceğiniz sarımsak ve jalapeño biber turşularını küçük küpler şeklinde doğrayın.
Damak zevkinize göre hazırladığınız yeşillikleri ise dilerseniz ince ince kıyıp salatanızın içine karıştırın veya servis sırasında üzerine ekleyin.
Doğradığınız tüm malzemeleri, zeytinyağını, tuzu ve limon suyunu soğuyan bulgura ilave ederek karıştırın.
1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
Özellikle Anadolu mutfağında sıklıkla kullanılan bir kök sebze olan şalgam, çeşitli yemeklerde ana bileşen olarak da kullanılabilir. İşte bu tarifimizde, Berrak Şalgam Suyu lezzetini ve rengini bulgurla bir araya getirerek enfes bir salata yapıyoruz.
Hem veganlar hem de vejetaryenler için mükemmel bir seçenek olan bu salata, aynı zamanda et yemeklerinin yanında harika bir garnitür olabilir. Hafif, besleyici ve pratik bir tarif olan Şalgamlı Bulgur Salatası, geleneksel Anadolu mutfak kültürünün bir parçası olarak sofranızda yer alacak. Afiyet olsun.
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
2 su bardağı Berrak Şalgam Suyu
4-5 adet Berrak Pancar Turşusu
10 adet Berrak Biberli Yeşil Zeytin
6-7 adet Berrak Salatalık Turşusu
4-5 yemek kaşığı Berrak Sızma Zeytinyağı
İsteğe göre 3-4 adet Berrak Sarımsak Turşusu
İsteğe göre 5-6 adet Berrak Jalapeño Biber Turşusu
İsteğe göre maydanoz, dereotu, roka vb. yeşillikler
1 adet limonun suyu
Tuz
Bulgur ve Berrak Şalgam Suyu'nu orta boy bir tencereye alın.
Bulgur, pilav gibi suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Suyunu çeken bulguru demlenmeye bırakın.
Bulgur demlenip soğurken yeşil zeytinleri, pancar ve salatalık turşularını, isteğe göre ekleyebileceğiniz sarımsak ve jalapeño biber turşularını küçük küpler şeklinde doğrayın.
Damak zevkinize göre hazırladığınız yeşillikleri ise dilerseniz ince ince kıyıp salatanızın içine karıştırın veya servis sırasında üzerine ekleyin.
Doğradığınız tüm malzemeleri, zeytinyağını, tuzu ve limon suyunu soğuyan bulgura ilave ederek karıştırın.
1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.