Skip to main content
Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana çorbası, Anadolu mutfak geleneğinin en özgün lezzetlerinden biridir. Bu tarifimizde klasik tarhanayı kıyma ve tereyağının eşsiz lezzetiyle buluşturduk. Özellikle domates ve biber salçasının kattığı tat ile çorbanızı bir adım öne çıkartın. ... Sıcak servis yaparken, çorbanızın üzerine Berrak Sarımsak Turşusu ekleyerek hem bir aroma katkısı sağlayın hem de sofranızı renklendirin. Sarımsak turşusunun eşsiz lezzeti, tarhananın yoğunluğu ile mükemmel bir uyum sağlayacak. Afiyet olsun!

Malzemeler:

  • (Bu ürün tursu.com.tr’de bulunur.)

Yapılışı:

Tarhanayı bir kâseye aktarın, üzerine ılık su ekleyip karıştırın. Tarhana suda erisin.

Bu sırada tereyağını bir tencerede eritin, içine toz biberi, ince kıyılmış Berrak Sarımsak Turşusu’nu, salçaları ve kıymayı ekleyip birkaç dakika kavurun.

Önce suyu, sonra tarhanayı ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin.

Çorba kaynayınca ateşi kısın. 1-2 dakika daha pişirin. Tuzunu ekleyip karıştırın.

Tarhanayı ocaktan alın, servis kaselerine paylaştırın. Dilerseniz her servis kasesine incecik dilimlenmiş Berrak Sarımsak Turşusu, birkaç yaprak maydanoz ekleyin ve Berrak Sarımsak Turşusu ile birlikte servis yapın.